start
Uitleg

Welkom bij Het Leidsch Singelspel.

In dit bordspel ben jij de pion! Dit spel is geschikt voor alle leeftijden.

Om het spel te spelen moet je naar Jenaplanschool De Dukdalf in Leiden, daar ligt een enorm groot speelbord. Ben je daar al? Gebruik dan een smartphone of tablet1 om het spel te spelen.

Gooi met de digitale dobbelsteen, scan de QR-code op de tegel2, beantwoord de vraag en voer de opdracht uit. Wie als eerste op de laatste tegel komt is de winnaar.

Het is het leukste om als duo te spelen en met meerdere duo’s, maar het spel kan ook individueel of in grotere groepen worden gespeeld. Als je onder de 8 jaar bent, is het handig om een volwassene mee te nemen.

Klik op de dobbelsteen om te beginnen.

Je hebt gerold,
ga naar tegel .

Lees een korte geschiedenis over dit onderwerp.

1. Dit spel maakt gebruik van internet. Je kunt mobiel internet gebruiken, daar kunnen kosten aan zijn verbonden. Als je geen kosten wilt maken, gebruik dan gratis wifi. Maak verbinding met het netwerk 'Wireless Leiden' en ga vervolgens terug naar deze pagina. Heb je helemaal geen internet tot je beschikking? Dan kun je bij De Dukdalf een papieren vragenlijst ophalen (mits voorradig).

2. Een tegel kun je scannen met een QR-code lezer. Heb je die nog niet? Download dan een app van de App Store of de Play Store.